מסתבר שרק כ- 60,000 אזרחים ותיקים ביצעו ויודעים שמגיע להם בפרישה פטור מס של כ- 810 אלף שקלים בפנסיה. זהו אבסורד מטורף, בו הרוב המוחלט של הפנסיונרים במדינת ישראל לא ניצלו את ההטבה המטורפת שמגיעה להם. רוצים לדעת מהי ההטבה? וכיצד ניתן לחסוך כ- 810 אלף שקלים של תשלומי מיסים בפנסיה? הכנסו לקרוא
כל אזרח שמגיע לגיל הזכאות לפנסיה, ומקבל קצבה בפועל, זכאי לפטור ממס של כ- 810 אלף שקל ₪ נכון לשנת 2022, פטור שצפוי לעלות גם למעל מליון שקלים ב - 2025. אבל מסתבר כי רוב הישראלים שיצאו לפנסיה משלמים מס מיותר קצבת הזקנה שלהם. ויותר מזה, המצב הביא לתביעת ענק יצוגית מול מס הכנסה של כך שמס הכנסה לא עושה את המקסימום על מנת להעניק חלק מהפטור הזה לגימלאים זכאים לו.
תכנון פרישה או תכנון מיסוי פרישה הוא הליך בו אנחנו מתכננים מה הוא הנתיב הכדאי שלנו ביותר. האם להחיל את אותו סל פטור, של כ- 810 אלף שקלים, כסכום חד פעמי דרך הליך שנקרא היוון, או למשוך פיצויים פטורים ואולי כקצבה חודשית. ישנן עוד מספר אפשרויות ובעיקר שילוב של שתיים האפשרויות האלה. תהליך תכנוני נוסף שניתן לעשות הוא תהליך של פרישה מדומה- שימוש בסל הפטור תוך כדי המשך עבודה, דבר שיכול להעניק לכם קצבת נטו חודשית (עוד כסף!).
טופס 161ד
הטופס הרלוונטי הוא לקיבוע זכויות מול מסה הכנסה הוא טופס שנקרא 161ד, בזכות הטופס הזה תוכלו לחסוך לכם המון כסף – כמיליון שקלים ואפילו יותר בעתיד .
דרך הטופס הזה, ניתן לנצל פיצויים פטורים בעת פרישה. אך יש לקחת בחשבון כי מדובר על פיצויים שמגיעים לכם מ- 32 השנים האחרונות לפני גיל פרישה. כמו כן, מדינת ישראל מעדיפה שלא תמשכו פיצויים ולכן, משיכה של פיצויים פטורים פוגעת בפקטור של 1.35 בהון הפטור שלכם (אותם 810 אלף שקלים נכון לשנת 2022)
קיבוע זכויות הוא למעשה חלק בלתי נפרד מתיקון 190. לצערי הרב, כשמדברים על תיקון 190 או תקנה 190, חושבים לרוב על השקעת כסף פנוי בקופת גמל, אבל חלק מתיקון 190 הוא ניצול הטבות מס. כמובן שללא ביצוע קיבוע זכויות תמשיכו לשלם מס גבוה יותר על קצבת הזקנה שלכם. וכמובן, שהמדינה אוהבת להוסיף עוד רגולציה וטפסים, ולכן לא תקבלו באופן אוטומטי את הפטור ממס על קצבת הזקנה אם לא תעשו הליך מוסדר אצל מתכנן פיננסי שמתמחה בפרישה.
צריך להדגיש כי פורשים רבים שממשיכים לעסוק באופן עצמאי לאחר הפרישה, חושבים לעיתים כי תיאום מס מספיק, שכן הוא מפחית את תשלום המס על יותר מהכנסה אחת. אך שימו לב - הקיבוע מביא להפחתה בהכנסה שחייבת במס, ולא רק במס עצמו.
כמו כן, חשוב לדעת שאם הגעתם לגיל פרישה ושכחתם או לא ידעתם שעליכם לקבל את זכויותיכם, לא הכול אבוד. בהחלט אפשר לבצע את ההליך ולקבל החזרי מס רטרואקטיביים, עד מספר שנים לאחור.
למה חשוב לשים לב בעת קיבוע זכויות במס הכנסה?
הבחירות בטופס קיבוע זכויות הן מחייבות, ולאחר שחלפו 90 ימים ממועד הגשת הבקשה לא ניתן לשנות אותן. מדובר בהליך בלתי הפיך! לכן ממש כדאי לפנות למתכנן פרישה שמתמחה במיסוי פנסיוני, כדי לבצע תכנון כלכלי חכם ונכון.
אתם מתקרבים לגיל 67 לגבר או 62 לאישה? התחלתם לקבל קצבת פנסיה? צרו קשר להבין האם אתם צריכים לבצע תהליך של תכנון פרישה
צרו קשר בתחתית העמוד או התקשרו עכשיו > 058-710-7031
Comments